Abdominale acupunctuur

Abdominale acupunctuur

De Chinese oplossing voor onevenwichtigheid en blokkades

Abdominale acupunctuur is een revolutionaire nieuwe, minder pijnlijke,  acupunctuurtechniek, ontwikkeld in de afgelopen 30 jaar door professor Zhiyun Bo. Deze techniek heeft betrekking op het behandelen met acupunctuurnaalden volgens het Abdominale Meridiaan Systeem ofwel AMS.

 

Meer over abdominale acupunctuur

Professor Zhiyun Bo, degene die dit nieuwe systeem ontdekte, merkte, dat bij het prikken van sommige punten in het buikgebied een sensatie gaven naar andere plaatsen in het lichaam, bijvoorbeeld de knie. Omdat dat vaker gebeurde ging hij onderzoeken of er een relatie bestond, dat bleek inderdaad het geval. Het bleek, dat wanneer er klachten waren in een gebied, dat er ook een regio in de buik (AMS)gevoelig was. Prikken in die regio ga pijn verlichting en soms verdwijnen van de klachten. Vooral bij door zowel de westerse als de traditionele Chinese geneeswijzen moeilijk te  verhelpe, chronische klachten leken goed te reageren.

Hierna werd deze methode toegepast op meerdere patiënten met chronische klachten met als resultaat dat hun pijn direct verlicht werd. De hierop volgende decennia heeft Professor Bo diepgaand onderzoek verricht op het AMS. In 1991 heeft hij zijn onderzoek en de hedendaagse richtlijnen voltooid voor het klinisch behandelen volgens het AMS. Sindsdien wordt het vanwege de verbluffende therapeutische resultaten, welke hiervoor nog nooit eerder zijn geboekt, zowel in China als daarbuiten beoefend.

De resultaten van het AMS zijn over het algemeen krachtig en langdurig en vaak voelde men onmiddellijk een reactie vandaar dat het AMS ook wel de “wonder therapie” wordt genoemd.

Afspraak maken

Maak een afspraak door te bellen of via ons contactformulier