Klassieke acupunctuur

Klassieke acupunctuur

De oplossing voor energieblokkades en het stimuleren van zelfgenezend vermogen

Met acupunctuur proberen we “energie blokkades” op te heffen, waardoor pijn verlicht en spanning afneemt. Met als uiteindelijke doel om uw klachten aan te pakken bij de oorzaak, en daarmee de levenskwaliteit te verbeteren.

Meer over klassieke acupunctuur

Het lichaam heeft het vermogen zich zelf te herstellen; na lange inspanning herstel je weer door rust, een wond is na een week of twee ook weer verdwenen en zelfs een gebroken bot groeit weer aan elkaar. Soms moet je een beetje helpen, denk aan het hechten van een wond, of gips bij een botbreuk; maar het lichaam zelf laat alles weer aan elkaar groeien. Je merkt wel, dat dat bij de een langer duurt dan bij de ander, of dat jet beter of slechter gaat. Bij acupunctuur gaat het er om dat  zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. In hun visie draait het om levensenergie of Qi Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, of kwantiteit van die energie en de beperking van de doorstroming daarvan in de meridianen (energiebanen). Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om blokkadesop te heffen, wat ervoor zorgt dat het lichaam weer in balans komt. Het verbeteren van de energie stroom zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Ik pas verschillende technieken toe, zoals abdominale acupunctuur en klassieke acupunctuur, maar ook Tuina, om uw klachten aan te pakken en zo de levenskwaliteit te verbeteren.

De gehele behandeling is gericht op het krijgen van een betere beweging in de energiestroom, waardoor de pijn verlicht en de spanning afneemt. Daarnaast proberen we te zoeken naar de oorzaak van de klachten, alle met doel de kwaliteit van leven te verbeteren.

Afspraak maken

Maak een afspraak door te bellen of via ons contactformulier